“Door goed te luisteren en door te vragen kun je een mooie uitvaart regelen.”

Rischma Madho,Antyesthi Uitvaartzorg

Rischma Madho werd in 2014 de nieuwe eigenaar van Antyesthi Uitvaarzorg. “Ik had nooit gedacht dat ik uitvaartverzorger zou worden. Nu ben ik trots dat ik deze kans met beide handen heb aangepakt. Niets is mooier dan wanneer mensen tegen je zeggen: 'Het was een mooie uitvaart'. Het is dankbaar werk.”

Waar staat Antyesthi voor?
“Antyesthi betekent laatste eer in het hindoestaans. Wij deden altijd al veel hindoestaanse uitvaarten, maar besloten een jaar geleden dat we ook andere geloofsovertuigingen willen helpen. Als je een uitvaart voor een dierbare moet regelen, wil je een uitvaartverzorger die jouw cultuur en tradities begrijpt. We hebben Medina Uitvaartzorg en Uitvaartonderneming Onze Zorg opgericht, voor islamitische en christelijke uitvaarten. We zijn een multicultureel bedrijf dat iedereen kan helpen, ongeacht geloofsovertuiging. In februari 2017 hebben we ook ons eigen rouwcentrum geopend, rouwcentrum Onze Zorg. Hierdoor kunnen wij iedereen vrijheid en ruimte bieden voor eigen tradities en cultuur.”

Waarom kiest u voor het Keurmerk Uitvaartzorg?
“Toen ik 2,5 jaar geleden Antyesthi overnam, hadden we het Keurmerk Uitvaartzorg nog niet. Dit heb ik allemaal zelf in gang gezet. Het Keurmerk laat zien waar ik voor sta. Ik vind het belangrijk om transparant te zijn in datgene wat ik doe. Zo weten mijn klanten wat ze van mij kunnen verwachten. Ik geef voorafgaande aan de uitvaart altijd een duidelijke begroting, zodat men niet schrikt van de eindfactuur. Het Keurmerk Uitvaartzorg laat zien dat ik op die manier werk. Ik sta achter alle kenmerken waar je aan moet voldoen om het Keurmerk te bemachtigen. De eisen die aan de keurmerkhouders worden gesteld zijn niet streng, ik heb het eerder als leerpunten ervaren.”

Wat maakt iemand een goede uitvaartverzorger?
“Je doet je vak goed als je iedereen kan helpen, ongeacht het budget. Een goede uitvaartverzorger is iemand die maatwerk kan leveren. Door goed te luisteren en door te vragen kom je erachter hoe de overledene in het leven stond en kun je een mooie uitvaart regelen. Iedereen verdient een waardig afscheid.”