“Het Keurmerk biedt zekerheid voor de families en voor onszelf”

Angelique van Dommelen,Uitvaartverzorging Leidsche Rijn

Een advertentie voor gastvrouw in een uitvaartcentrum bracht Angelique haar op het pad van de uitvaartverzorging. “Ik zie het niet als werk, maar als iets dat op mijn levenspad is gekomen.” Sinds 2002 is Angelique werkzaam in de uitvaartverzorging en vanaf september 2006 heeft Angelique samen met haar man Karel een uitvaartonderneming in Utrecht en omgeving.

Waarom hebben jullie het Keurmerk?
“Het Keurmerk heeft een standaard en staat voor kwaliteit. Met het keurmerk laat je blijken dat je voldoet aan de eisen en dat je een gecertificeerde ondernemer bent. Voor ons is het belangrijk om goed samen te kunnen werken met collega’s, volgens dezelfde werkwijze. Ik vervang regelmatig collega’s bij andere ondernemingen met een Keurmerk en dan is het fijn dat er duidelijke afspraken zijn. Ik werkte al gestructureerd en het was dan ook niet nodig om mijn werkwijze aan te passen. Ik kreeg meteen een hele goede beoordeling.”
“Ook ons rouwcentrum voldoet aan alle eisen van het Keurmerk, waar wij trots op zijn. Aan het einde van het jaar hopen wij dit uit te breiden en een nog beter aanzien te geven met een eigen aula, waar ook collega uitvaartondernemers gebruik van kunnen maken.”

Wat betekent het Keurmerk voor u?
“Ik was trots dat wij meteen aan alle eisen voldeden. Het Keurmerk houdt ons scherp en biedt zekerheid voor onszelf en voor de families waar wij komen. Het mooiste compliment blijft wel dat mensen na zoveel jaar voor een uitvaart bij je terugkomen en specifiek naar mij vragen.”
Angelique begeleidt nabestaanden niet alleen tijdens de uitvaart, ze zet zich ook in om de dood en uitvaarten bespreekbaar te maken. “We hebben het er liever niet over, maar het is een onderdeel van het leven. Het zou goed zijn als mensen zich beter lieten informeren over een uitvaart en er met naasten over zouden spreken.”