Informatie voor uitvaartondernemingen

De Nederlandse consument is kritisch en kiest niet zomaar voor een uitvaartonderneming. Met het Keurmerk Uitvaartzorg straalt uw onderneming een hoge kwaliteit uit.  

Wat wij voor u doen

Met het Keurmerk Uitvaartzorg stimuleren wij de professionalisering van het vak. Dankzij de periodieke externe audits door onafhankelijke, erkende certificatie-instellingen biedt het Keurmerk u de kans om uw organisatie op een hoog niveau te hebben en te houden.

Wij wijzen consumenten die een uitvaartonderneming zoeken op de voordelen van het Keurmerk. Dit maakt de kans groter dat zij voor uw onderneming kiezen. Wij zetten daar diverse middelen voor in, zoals deze website, publieksfolders en advertenties. Daarnaast sturen wij u een aantal keer per jaar een nieuwsbrief.

Aanmelden voor registratie uitvaartonderneming

Alle ondernemingen (ook zzp’ers) die uitvaartverzorgende diensten verlenen, ten minste één jaar bestaan en actief zijn en minimaal 20 uitvaarten per jaar verzorgen en volledig begeleiden (waarvan 13 of meer in eigen beheer), kunnen zich aanmelden voor het Keurmerk. U hoeft geen lid te zijn van een brancheorganisatie.

Klikt u hier om alle informatie omtrent aanmelden, Handboek Keurmerk Uitvaartzorg en Reglement Registratie te lezen en te downloaden.

Franchisenemers en operationele units

Franchiseorganisaties zijn zelfstandige organisaties (met eigen KvK-inschrijving) die zelf het Keurmerk moeten behalen. Het Keurmerk kent een multisite regeling: in organisaties waar de hoofdvestiging het managementsysteem bepaalt en beheerst in alle operationele units, vallen deze operationele units onder het Keurmerk van de hoofdvestiging.

Aanmelden voor registratie uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger is zeer bepalend voor de kwaliteit van de dienstverlening van de uitvaartonderneming. Daarom worden in het Keurmerk Uitvaartzorg eisen gesteld aan uitvaartverzorgers.

Bij inschrijving als uitvaartverzorger in het Register Uitvaartverzorger is van toepassing:
- het Reglement Registratie RU
- de Gedragscode

Wijziging in de registratie of dienstverband van de RU?

Wijzigt er iets in de registratie, het dienstverband of de contactgegevens van de RU? Geeft u dit door middels het insturen van dit wijzigingsformulier. Voorwaarden voor (her)nieuwe registratie leest u in het Reglement Registratie RU.

Informatie en een toelichting op het PE-systeem en aanvragen accreditatiepunten leest u de website NaVU in het menu Permanente Educatie.

Geen Keurmerk (meer) gekregen?

Heeft u geen Keurmerk gekregen of is uw Keurmerk ingetrokken en bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u eerst bezwaar aantekenen bij de certificatie-instelling. Als deze uw bezwaar niet inwilligt, kunt u volgens de geschillenregeling een beroep aantekenen bij de geschillencommissie.