“Je kunt als uitvaartverzorger werkelijk iets betekenen voor de nabestaanden.”

Elbert Sluijmer,Sluijmer & van Olst Uitvaartverzorging

Elbert Sluijmer en Hendrik van Olst begonnen in 2008 samen Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging. Hiervoor startte Elbert Sluijmer al een lokale uitvaartonderneming in Spanje, met op dit moment een aantal rouwcentra en crematoria aan o.a. de Costa Blanca.

Wat maakt het vak van uitvaartverzorger zo mooi?
“Je kunt als uitvaartverzorger werkelijk iets betekenen voor de nabestaanden. Niet alleen in woorden maar zeer zeker in daden. Tevens is het de uitdaging om ervoor te zorgen dat er geen emotionele beslissingen genomen worden waar familieleden later een vervelend gevoel aan overhouden met alle (financiële) consequenties van dien.”

Hoe gaat u om met alle emoties rond een uitvaart?
“Wellicht is dit een beetje onze filosofie, maar als je empathisch ingesteld bent en werkelijk alles uit de kast haalt om wensen te doen uitkomen, kan ik vrij makkelijk emoties uitsluiten. Het gevoel is dan gewoon goed. Dit is echter anders met bijvoorbeeld jonge kinderen. Dit is en blijft ingrijpend. Hier loop je nog harder en blijf je meer dan professioneel tot het einde. Na afloop heb ik altijd even de tijd nodig om een en ander een goede plek te geven.”

Waarom heeft u het Keurmerk Uitvaartzorg?
“Voor mij is het Keurmerk een middel om veranderingen in de markt te monitoren en hierop in te spelen. Je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen om je heen. Ook bestaat de mogelijkheid om eventuele verbeterpunten aan te pakken en bespreekbaar te maken.”

Aan welke van de zes zekerheden hecht u de meeste waarde?
“Feitelijk vind ik alle zes de zekerheden even belangrijk. Voor mij is als een rode draad verweven dat de organisatie, het personeel, volledig transparant moet zijn qua kostenbegroting maar ook open staan voor een juiste en correcte klachtenafhandeling.”