Aanmelden

Bent u een uitvaartonderneming en wilt u zich aanmelden voor certificering?
U kunt offertes voor de kwaliteitscontrole rechtstreeks aanvragen bij één van de twee CI’s: BSI of Certiked. Lees hier hoe u zich kunt aanmelden en de kosten. Of vraag meer informatie aan via e-mail. Vermeld daarbij uw contactgegevens.

Waarom aanmelden voor het Keurmerk Uitvaartzorg?
De Nederlandse consument wordt steeds kritischer en kiest niet zomaar voor een uitvaartverzorger. Het Keurmerk Uitvaartzorg stimuleert de professionalisering van het vak en spoort consumenten aan om bij de keuze voor een uitvaartverzorger het Keurmerk bepalend te laten zijn. De SKU ondersteunt Keurmerkhouders in de eigen communicatie met klanten door middel van onder andere publieksfolders en advertenties. Daarnaast is er in het verleden ook deelgenomen aan tv uitzendingen. Daarnaast ontvangt u meerdere keren per jaar onze nieuwsbrief.

Geschillenregeling
Heeft u als uitvaartverzorger een klacht over het niet toekennen van het keurmerk of het intrekken hiervan? Dan dient u eerst bezwaar aan te tekenen bij de certificatie-instelling. Mocht de klacht niet naar tevredenheid worden opgelost, dan kunt u via de geschillenregeling een beroep aantekenen bij de geschillencommissie.